مقالات

تفاوت بين سيستم VRF و VRV چيست؟

سيستم VRF و VRV

در اكثر سيستم‌هاي VRF، هنگامي كه سيستم در حالت Heat Recovery مشغول به كار است وقتي يک يا چند يونيت داخلي از حالت سرمايش به گرمايش تغيير حالت بدهد، تمام يونيت‌هايي كه در حالت گرمايش هستند خاموش مي‌شود سپس اين يونيت‌ها از طريق Hot Start به حالت گرمايش مي‌روند.
در اين حالت، فن يونيت‌هاي داخلي‌اي كه قبلا در حالت گرمايش بوده‌اند و نيز يونيت‌هايي كه از سرمايش به گرمايش تغيير حالت داده‌اند خاموش است و فقط فن يونيت‌هايي كه از ابتدا در حالت سرمايش بوده‌اند روشن است پس از حدود 10 دقيقه فن ساير يونيت‌هايي روشن مي‌شود و فرآيند تغيير حالت از سرمايش به گرمايش تكميل مي‌شود اما در VRV، به دليل Branch Selector جديد، سيكل فوق فقط در مورد يونيت‌هايي كه قرار است از سرمايش به گرمايش تغيير حالت بدهند اتفاق مي‌افتد و كل سيستم خاموش نمي‌گردد و بقيه يونيت‌ها در حين اين سيكل، به كار خود ادامه مي‌دهند، ضمناً كل اين فرآيند در حدود 6 دقيقه به طول مي‌انجامد. همچنين در اين حالت، صداي توليدي كم‌تر از حالت قبل است.
واژه VRF مخفف Variable Refrigerant Flow به معناي کنترل جريان مبرد مي‌باشد و ايده‌ي آن بر اساس تکنولوژي اينورتر است. اين سيستم اندازه مايع مبرد که بايد به محيط مورد نظر فرستاده شود را کنترل مي‌کند که اين کار توسط شير Pulse Modulating Valve عملياتي مي‌شود.
واژه VRV هم (Variable Refrigerant Volume) به معناي کنترل تغييرات حجم مايع درون مبرد بر اساس بار مورد نياز مي‌باشد. بدين مفهوم که مقدار مايع مبرد با توجه به نياز سرمايشي و گرمايشي فضاها به صورت هوشمند و مجزا تغيير مي‌کند در حالي که در کولرهاي گازي متداول و يا سيستم‌هاي اسپيليت يوينيت معمولي تبخير گاز و در نتيجه توليد برودت در کندانسور دستگاه انجام مي‌پذيرد و امکان کنترل تبخير مايع مبرد به صورت مجزا در فضاهاي مختلف پروژه وجود ندارد علاوه بر اين در سيستم VRV ميزان اختلاف درجه حرارت بين يونيت داخلي و خارجي به کم‌ترين حد خود رسيده و ضريب عملکرد (COP) سيستم به بالاترين مقدار خود خواهد رسيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *